De bibliotheek, boeken en studieplek

 

De universiteitsbibliotheek heeft een schat aan informatie op heel veel gebieden aan boeken. De boeken die je zoekt, staan op verschillende manieren gecategoriseerd. In de terminal kun je je boek opzoeken en vind je de referentiecode die bij het boek hoort. Aan de hand van deze referentie kun je dan je boek vinden.

Studieplek
De Bibliotheek is niet alleen een plek om boeken te vinden. Het is ook een uitgelezen plek om te studeren. Wanneer je in tentamentijd niet de discipline op kunt brengen om op je kamer te blijven studeren of wanneer je thuis te snel afgeleid bent, kun je je dus terugtrekken in de bieb. Er staan veel studietafels en er zijn ook desktops voor het geval je niet in het bezit bent van een laptop. Je installeert je dan met je flesje koffie of thee, want dat is er niet te vinden. En je doet je oordopjes in om tijdens je studiesessie te genieten van je favoriete muziek. Heerlijk. Alleen studeren, of je scriptie schrijven, zonder dat je in de verleiding komt je spellen te spelen of voor de buis te gaan hangen.

ici paris xl kortingscode
Het is in tentamentijd vaak wel wat dringen om een goede plek in de bieb. Het kan er dan ook erg druk worden. Je ziet dan ook dat de leestafels al vroeg bezet zijn en dat iedereen wat dichter op elkaar geschoven is. Dat kan ook de nodige hoofdbrekens met zich meebrengen, want als die ene leuke medicijnenstudent ineens zo dichtbij je komt te zitten dat ie je kan ruiken, word je misschien wel wat onzeker. Dat is snel opgelost met een ici paris xl kortingscode waarmee je goedkoop een heerlijk luchtje kunt bestellen. Zo ben je tegen alles gewapend en kun je je hoofd bij je studie houden in plaats van bij de gedachte of je niet teveel transpireert vandaag. Je maakt helemaal de blitz met je lekkere luchtje en je zelfvertrouwen tijdens je geconcentreerde studiesessie waarbij je de knaap helemaal niet op lijkt te merken. En als je dan je laptop dichtklapt ga je ineens enthousiast met hem een praatje aanknopen.

Zo zie je maar weer. De bieb is niet alleen een plek voor boeken en studie, maar een romance is er zo ontwikkeld

 

 

 

 

Duurste universiteit van Nederland

Er zijn veel universiteiten in Nederland. De een nog duurder dan de ander. In Maastricht worden veel opleidingen aangeboden zoals masters. Als je een opleiding in de zorg hebt afgerond en je gaat je in Maastricht aanmelden voor een masterstudie geneeskunde dan betaal je in totaal 32.000 euro collegegeld. Het is de duurste master in Nederland. Er zijn veel opleidingen die je kunt volgen, maar welke opleiding kies je uit? Het kan zijn dat het je niet over het geld gaat en dat is het beste wanneer je gaat studeren. Je moet kijken wat je graag wil en wat je goed kan en die keuze moet je maken. Dat zorgt er meteen voor dat je snel een beeld krijgt van of het echt bij je past.

De meeste studenten maken vaak meteen een goede keuze, ze weten al jaren wat ze willen, maar wanneer je het nog niet wist, dan kan het lastig zijn om een goede keuze te maken want wat past er nu bij je? Als je veel beroepen leuk vindt kun je een test doen, maar meestal krijg je een beter beeld over de stand van zaken als je weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Aan te raden is dat je die keuze ook maakt en een beroep kiest zodat je een dagje mee kan lopen en dan zie je of het wat voor je is!

Academica Literatuurprijs

U vraagt zich vast af, wat is dat nou weer die “Academica Debutantenprijs”? Dit is een Nederlandse prijs die sinds 1995 jaarlijks wordt uitgereikt aan debuterende prozaschrijvers. Een nominatiejury kiest een aantal titels. Vervolgens worden deze titels gelezen door groepen, lezerspanels en lezers bij openbare bibliotheken in Nederland.Het hieruit voortkomende beste debuut wordt gekozen als winnaar. Lees verder